Няколко дни в Рим

Рим, вечният град, ни остави незабравими спомени, които ще пазим завинаги. Имахме късмета да посетим повечето от основните забележителности, от Колизеума до Ватикана, и всяка беше по-спираща дъха от предишната. Но истинският акцент на нашето пътуване несъмнено беше храната.

Един от дните се озовахме в Трастевере. В който буквално се влюбих. очарователен и оживен квартал, където ни почерпиха с най-вкусната лазаня и паста, които някога сме яли. Вкусовете бяха просто изключителни и ни накараха да жадуваме за още. И как да забравим апетитния сладолед и тирамису? Те бяха идеалните лакомства, на които да се насладим, докато изследвахме красивите улици на Рим.

Дори успяхме да посетим голям местен мол, което беше страхотно изживяване. Беше очарователно да се види как местните пазаруват и общуват помежду си.

Едно от най-запомнящите се преживявания беше посещението на Ватикана и срещата с папата. Беше още по-специално, защото беше безплатно, тъй като го посетихме последната неделя на месеца, когато входът за музеите на Ватикана и Сикстинската капела е безплатен.

Определено нямаме търпение да се върнем отново в Рим и да изпитаме неговата магия. А до тогава – може да се върнем в спомените с блога от Рим в YouTube.

Надявам се, че нашите приключения във вечния град ще ви вдъхновят да планирате свое собствено пътуване скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *