Ревю на Maybelline Age Rewind Concealer

С години гледане на YouTube видеа ми се „набиха“ в съзнанието няколко дрогерийни продукта с High Street перформанс. Много от тях изобщо не внасяха в България, какъвто беше и случаят на Maybelline Age Rewind Concealer. Но съвсем наскоро в близката дрогерия, сдобивайки се с последните ми бюти покупки на намаление, съзрях дълго търсения продукт. И така се стигна до тук, където ще ви споделя мнението си, сравнявайки го с друг мой дрогериен любимец – Loreal True Match Concealer. Но, стига дърдорих, да видим “Is it worth the hype?”

По начало държа коректора ми да бъде достатъчно плътен, че да прикрие тъмните ми кръгове, да е озаряващ и може би най-важното от всички – да бъде дълготраен. И ще сравнявам двата, именно по тези критерии.

Loreal True Match Concealer


Коректора на L’Oréal може би не се вписва в достъпните дрогерийни продукти – цената му не е от най-ниските и за малко повече пари можете да се сдобиете с подобен от високия клас. НО! Безспорно това е вечния ми фаворит от категорията „прикриване“ (дали ще го измести някой друг?). И тъй като бях чела смесени отзиви за него, преди да го закупя му се чудех доста дълго време. Но след първата си покупка – до ден днешен не съжалявам и продължавам да го купувам отново и отново. Покрива всички мои критерии за добър коректор – покривен, озаряващ и супер дълготраен.

Взех най-светлия, който имаше – цвета ми е 02 Vanilla и ми е перфектен. Разнася се супер лесно, кремообразен е, но малко по-плътен от предишния, не засъхва бързо. И както вече казах – освен покривен е и дълготраен. И под дълготраен, имам предвид, че издържа близо 14 часа без да изчезне дори частичка от него. И въпреки покривността си – не се събира нито във фините линии, нито стой прекалено тежко под очите. ТОП!

Maybelline Age Rewind Concealer

И най-сетне дългоочакваната ми покупка от Maybelline. Не знам защо очаквах от марката да пусне продукта на по-ниска цена (доближава се до тази на Loreal), но когато е намалена – е идеална! От момента, в който го закупих нямах търпение да го тествам. И след „носенето“ му вече четвърти ден, мисля, че имам добре придобито мнение за продукта.
За разлика от предишният, апликатора на този е под формата на мъхеста гъбичка, а продукта излиза чрез въртене на самата бутилчица (по-скоро розовата част под капачката). Върху самата гъбичка не се вижда много добре от колко „завъртания“ ще имате нужда за покритие и на двете очи, но след първото ми омазване до уши се оказа не повече от 2-3 пъти. Текстурата му е лека и супер хидратираща. Има anti-age действие (причина, за което е Годжи берито в състава му), но за него не мога да споделя повече. Разнася се супер лесно и има доста приятно усещане, благодарение и на гъбичката му. След това потупвам с пръсти, за да прелея. Закупих моя в цвят Light.

На пръв поглед покривността му е почти нищожна, но след нанасянето му втори път е перфектното прикриващо средство за тъмни кръгове и озаряването на зоната под очите. Критерия ми за издръжливост изградих на база средно часовете, в които съм навън. И смея да кажа, че се конкурира с топ фаворита ми на Loreal. За сега нямам впечатление от анти-ейдж ефекта му, както и от икономичността му предвид, че е с по-нестандартен апликатор. Но обещавам, някой ден, в „Козметично кошче“ да споделя и за това.

Коректора на Maybelline определено ме впечатли и заслужава всяка добра дума за него, но моя фаворит за прикриване на несъвършенства продължава да бъде Loreal True Match Concealer.

Усмивки и целувки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *