Скраб за тяло…

В началото на миналия месец направих игра в Instagram профила си с продукти на Nature of Agiva – душ-гел и скраб за тяло с йогурт, шоколад и розова вода. Но всъщност не ви споделих какво аз харесвам от марката. И това определено е скрабовете им за тяло. Този, който подарих на една от вас беше с аромат на сладък шоколадов сладкиш, а този които имам у нас сега е с диня, пъпеш и мед. И … boy, o, boy .. буквално е като лято в кутийка. Но освен прекрасните им аромати, мисля че е време да ви споделя и за ползите при използването на продуктите.

По начало … Какво са скрабовете? Те са физически ексфолианти, които механично изхвърлят мъртвите кожни клетки и насърчават производството на нови. Усещането за „скраб“ обикновено идва от абразивните частици в продукта, в случая захарта. И благодарение на именно на него, освен премахването на мъртвите кожни клетки, се насърчава и ефективната микроциркулация. А от тук и минимизиране възможността на врастнали косми. Но използването на скраб за тяло, също спомага и за изглаждане и омекотяване на сухата кожа. Което от своя страна … е задължително преди полагане на изкуствен тен. Пък и кой не иска по-мека кожа?

Споменавайки последното … Тъй като сега говорихме за кожата на тялото ви подсказвам още 2 места, освен тялото, на което да използвате своя захарен скраб.

Ръце

Ако правите маникюра си у дома, както мен, вероятно често пропускате тази стъпка, но ексфолирането на ръцете е една от най-релаксиращите и с моментален резултат „процедури“, които може да направите за себе си.

Крака

За разлика от ръцете, кожата на краката загрубява по-лесно. Но пък колкото повече се грижите за краката си и ги ексфолирате, толкова по-малко такива участъци ще имате.

А кога ще ексфолират, която и да било част от тялото си зависи от вас самите. Но ви препоръчвам да ползвате скраб един до два пъти седмично, за да поддържате кожата си копринено мека от главата до петите.

Nature of Agiva Захарен скраб ръце с аромат на диня, пъпеш и мед

Всъщност… Вие използвате ли скраб за тяло? Кой е любимият ви?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *