30-ти рожден ден – изпълнено с усмивки пътешествие от уроци

Докато празнувам 30-ия си рожден ден, не мога да не си спомня за невероятното пътуване, което ме доведе тук. По пътя научих и прегърнах толкова много. И колкото и банално да е, ще ви споделя моите 30 неща, за които съм благодарен и които съм научил на 30:

1. Благодарност: Не случайно започвам с нея. Благодарна съм за всички уроци, всички трудности, благодарение на които днес съм човека, който съм. Благодарна съм и за сълзите, и за усмивките. Всеки ден.

2. Да имам домашен любимец, който носи безкрайна любов, смях, очарователен хаос в живота ми и понякога безсънни нощи.

3. Пример. Да видя онези прекрасни хора в живота си, от които да взимам истински пример. Ментори, тези, които истински ме вдъхновяват. Щастлива съм, че не са един или двама.

4. Самодостатъчност. Моментите, които ми позволяват да размишлявам, да презаредя и да преоткрия себе си. Знаете… дори да отида сама на кино.

5. Невероятната подкрепа и любов от моето семейство ми. Нямам по-близки хора.

6. Привилегията да пътувам и да изживявам различни култури, разширявайки хоризонтите си. Даже тая малко съжаление, че в като по-млада не съм имала тази възможност.

7. Блаженото удоволствие за постигане на цел, за която съм работил неуморно. Ежедневно.

8. Носталгията. … Сладката носталгия по детските спомени, които предизвикват усмивка на лицето ми. Музиката, ароматите, местата…

9. Лечебната сила на прегръдките, които карат всичко да се чувства малко по-добре, малко по-леко. Броя ги по минимум 12 на ден.

10. Време и внимание. Да отделям на близките си. Нямаме ли всички нужда от малко и за себе си?

11. Търпение. На него все още се уча.

12. Грижа за себе си: Даването на приоритет на себе си е от съществено значение за поддържане на цялостното благосъстояние. Имам още много да практикувам и тук.

13. Силата да казвам „Не“: Поставянето на граници. Трудно ми е, свързано е с търпението и грижата за себе си. Но знам, че науча ли се – ще ми позволи да уважавам собствените си нужди и ценности.

14. Освобождаване: Освобождаването на това, което вече не ми служи, създаде пространство за нови възможности. Let it go….

15. Автентичност. Това, което съм е най-хубавото, което мога да покажа на света. Така намирам своите хора.

16. Ум и тяло са едно. Отделям време за ума, но често забравям тялото. Вярвам силно в тяхната връзка

17. С любов: Любовта е върховната движеща сила, която подхранва всички аспекти на живота. Всичко трябва да се върши с любов. Навсякъде около нас трябва да има любов.

18. Красотата на природата и успокояващия ефект, който има върху душата ми. Хипнотизиращите залези, успокояващият звук на вълните, разбиващи се в брега, и живите цветове на цъфтящите цветя – всичко това напомня за чудесата, които ни заобикалят.

19. Смях: Радостният звук, който изпълва въздуха и облекчава и най-тежките сърца. Способността да намираш хумор в житейските възходи и падения е наистина дар.

20. Учене през целия живот: Стремежът към знания отваря врати към безкрайни възможности. Винаги има нещо ново за откриване и изследване.

21. Устойчивост: Силата да се възстановя от неуспехите и предизвикателства. Научих, че неуспехите не са провали, а възможности за растеж и лично развитие.

22. Силата на прошката: Освобождаването от злоба и приемането на прошката носи вътрешен мир и свобода. Това е подарък, който си правя. Понякога.

23. Случайни актове на доброта: Простият акт на озаряване на нечий ден с малък жест или мила дума има ефект на вълни, който разпространява позитивност по целия свят.

24. Музика: Господи… без нея не мога!

25. Хубавите книги и силни филми: Магическите портали, които ме пренасят в различни светове, разпалват въображението ми и ме учат на ценни уроци.

26. Общност: Чувството за принадлежност и връзка с хора с подобно мислене, които ме подкрепят и вдъхновяват. Колегите, приятелите, семейството.

27. Тишина: В разгара на забързания и шумен свят намирането на моменти на тишина и уединение ми позволява да се свържа отново с вътрешното си Аз. Но не е свързано със себедостатъчността и не е нужно да бъда сама.

28. Различията. Моя свят не е като този на другите. Те са преживяли различни неща и имат различен мироглед. Да приемам различното е ценно.

29. Дисциплина. Колкото и да съм мотивирана, ако не беше дисциплината, нямаше да успея с нищо, което съм подхващала до сега.

30. Новото начало.  Животът е непрекъснато пътуване на растеж и трансформация. Всеки ден носи възможност за ново начало, за учене, за любов и за вдъхновение

Навлизайки в това ново десетилетие от живота си, съм изпълнна с благодарност за научените уроци и всички усмивки по пътя. Всяко преживяване ме е оформило в човека, който съм днес, и нямам търпение да видя какво още ме очаква!

I wanna be

… 30, flirty and thriving

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *