52-седмичното спестовно предизвикателство

В началото или в края на всяка година си поставяме нови цели. И сега, когато погледна назад, голяма част от миналогодишните ми цели са осъществени. Една от тях беше да „спестя“ конкретна сума пари.

Въпреки че съм доволна от това, което съм постигнала, вярвам, че бих могла да поработя още в тази насока. И съм почти убедена, че всички бихме могли да работим за спестяване на повече пари. А януари е чудесно време за започване тази задача.  

Миналата седмица съвсем случайно попаднах на предизвикателство, наречено 52-седмично спестовно предизвикателство.

Какво е 52-седмичното спестовно предизвикателство?

По същество то представлява спестяване на постепенно увеличаващи се пари.  Т.е. през първата седмица поставяте 1 лв. в касичка (или в сметка, скрити в мечето … където вие решите). Втората седмица слагате 2 лв. и така нататък до 52-та седмица, когато отделяте 52 лв.

В края на годината ще сме спестили 1378 лв.

За да визуализирам предизвикателството използвам тази табличка, но и в pinterest има доста, от които да се възползвате.

Може да направите предизвикателството и в обратен ред – да започнете годината с 52 лв. през първата седмица и така до края на декември, когато трябва да добавите само 1 лв. към спестяванията си и отново ще достигнете същата сума.

Аз вече имам едно пуснато левче от неделя 🙂

Всъщност това, което ме вдъхнови да участвам в този challenge (освен началото на годината и поставянето на нови цели) е че темата ми е изключително интересна и мотивираща и с удоволствие ще го завърша предизвикателството, както и с удоволствие бих писала друг подобен пост.

Споделете в instagram дали ще участвате с мен 😊

#52weekbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *