Nivea Urban Skin Defence и моята малка пролетна промяна

Макар времето навън все още да не го показва – вече е пролет! Но освен промяната във времето, ни предстои и промяна в beauty арсенала, за да сме подготвени за по-дългите, по-топли и слънчеви дни.

Лично аз не правя генерални промени в skin care рутината си, но обикновено малките решения, които правим всеки ден са значимите.

Днес, ще ви обърна вниманието към такъв вид промяна – дневния ми крем. Няма как да не сте забелязали в дрогериите новата серия на Nivea Essentials.

Крема, на които попадна погледа ми е Essentials URBAN SKIN DEFENCE.

Продукта предлага 48-часова хидратация и слънцезащита от SPF 20, идеална за градски условия.

Формулата му  е гелообразна със зеленикав цвят и познатия аромат на NIVEA (има добавен парфюм). За моята смесена кожа е супер вариант – лека текстура

под формата на гел, но достатъчно хидратираща в нужните участъци, благодарение на хиалуроновата киселина. След нанасяне се абсорбира супер бързо от кожата и не оставя мазен или лепкав филм. Струва ми се идеална основа за грим.

В базиса на новата серия на Nivea е антиоксидантната защита, която предпазва кожата от вредните влияния на околната среда и особено в условия като градските. Предполагам, за това присъства и слънцезащитния фактор, заради  които си закупих крема.

Слънцезашитата е може би една от най-важните промени, които е добре да направим след зимния сезон (тук изключвам дните, прекарани в планината и нуждата от такъв крем след някакъв вид терапии). До този момент винаги съм използвала серум или крем, след него и продукт с фактор и след всички тях – грим. Определено не съм давала възможност на кожата ми да диша. А това е хубавото на кремовете със слънцезащита – съкращаването на един от всичките продукти, от които иначе имаме нужда. И това е точно малката промяна, от която кожата ми се нуждаеше!

Ето че пролетта настъпи! А, вие каква пролетна промяна ще направите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *