Odylique Био Балсам с невен

Декември месец спечелих супер якия giveaway – комплект на марката Odylique. Комплекта съдържа два продукта – Био балсам с невен и Spon-on серум за проблемна кожа. И, докато все още тествам серума за проблемна кожа, по долу може да прочетете мнението ми за балсама с невен.

Марката Odylique предлага висок клас био продукти, като сред бест селърите им са шампоана за чувствителен скалп и именно балсама с невен.  Така, че имах завишени очаквания към него.

Балсамът е мултифункционален продукт, който може да се използва навсякъде, където кожата е суха или напукана, върху устни, крака, лакти, ръце и кожички, пети и т.н. и е подходящ при екземи и псориазис. Аз го използвах върху кожичките на ръцете (защото имам грозен навик), устните и върху лактите си – където беше и истинския му тест.

От тази зима на единия от лактите ми се образува малко петънце, много приличащо на екзема, което ме сърбеше невероятно и се образуваха ранички от раздиране (наистина много ме сърбеше). Местенцето беше станало толкова грубо на допир, потъмняло с изпръхнали места, че се филмирах да не е псориазис. По съвсем други причини бях на дерматолог, който слава Богу отрече това на лакътя ми да е псориазис. И, въпреки че си закупих изписания ми крем, реших първо да тествам био балсама.

И, вярвам или не, петънцето спря да ме сърби след първото нанасяне. И въпреки,че го мажех всяка вечер с хидратиращи кремове, на които не се поддаваше, с това балсамче изчезна за 2-3 вечери. Като сега мисля да го нанасям превантивно.

Продукта е в малко 20 мл. рециклирано бурканче, с изключително нежна формула, която буквално се разтапя при допир. Икономичен е, защото е нужно съвсем малко количество, за да си свърши работата. И въпреки че е със 100% Био състав, мирише страхотно. Аромата бих определила на нещо като (не ми се подигравайте) луксозни билки.

В крайна сметна, има защо продукта да е сред best seller-ите им. Просто съм влюбена.

Вие пробвали ли сте нещо на марката?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *