Tайните за красота на Клеопатра – Разкрити!Силата на маслото от сладък бадем

Убедена съм, че всички знаем, че гипетската кралица Клеопатра е била известна със зашеметяващата си красота и нейните ритуали за красота са били обект на очарование от векове. Всички знаем за известните й вани с мляко и любимата й разкрасяваща маска с мед. За това вярвам, че няма как да не сте чували и за една от най-ценните тайни за красота на Клеопатра – именно използването на масло от сладък бадем.

Това натурално масло, извлечено от ядките на бадеми, беше основна част от рутинната й грижа за кожата и се използваше за подхранване и хидратиране на кожата й, придавайки й сияен, младежки блясък.

Маслото от сладък бадем е универсална съставка, която се използва от векове в продукти за грижа за кожата и красотата. То е богато на витамини, минерали и антиоксиданти, които са от съществено значение за здравата кожа. Бадемовото масло също е отличен емолиент, което означава, че помага за хидратиране и омекотяване на кожата. Това го прави идеален за употреба върху суха, груба или раздразнена кожа.

Едно от най-добрите неща за маслото от сладък бадем е възможността да го използвате по различни начини. Може да го използвате не само самостоятелно като овлажнител, но и да добавите няколко капки към любимия си лосион или масло за тяло. А може да се използва и като база за етерични масла, което улеснява създаването на персонализирана смес за вашия специфичен тип кожа и нужди.

Маслото, което използвах в последните месеци е на Royal van Son и определено ме впечатли с действието, аромата и дори луксозната си опаковка. Абсолютно разбим защо серията е вдъхновена от египетската владетелка. Попива лесно в кожата, оставяйки я мека и хидратирана, а естественият му лек аромат е прекрасен допълнителен бонус.

Tip Нанасям го на все още влажна кожа за максимума ефект.

Определено ритуалите за красота на Клеопатра са свидетелство за вечността на естествените съставки за грижа за кожата и красотата. Маслото от сладък бадем е една от ключовите такива, които тя използва и мисля, че независимо дали искате да следвате нейните стъпки или просто искате да дадете на кожата си подхранването, което заслужава, маслото от сладък бадем на Royal van Son е чудесен избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *