Гел лак у дома

Преди време в Инстаграм ви бях показала UV лампа и гел лакове, които си бях поръчала от Aliexpress. И честно казано… се оказа най-добрата ми поръчка от сайта. В този пост ще ви разкажа защо и кои продукти съм взела, ако и вие имате намерение за такава покупка.

Но, преди да ви покажа от къде и какво съм взела и защо съм доволна от него, ще ви споделя кратка информация за моята история с ноктите ми като цяло. Много на кратко – предпочитам да се лакирам сама. Не съм фен и на гел лака, защото повечето неща ми омръзват бързо. Но и защото имам гнусния навик да си гриза кожичките. За това и почти никои маникюр с обикновен лак не издържа повече от 2-3 дни. А гел лак повече от седмица до десет дни. Пробвала съм какви ли не лютиви лакове, методи и др. Но, всичко е в главата.

Но въпреки всички тези причини предпочитам лака ми да издържи 10 дни, а не 3. Точно за това се спрях на няколко от най-харесваните и поръчвани продукти в китайския сайт.

UV лампата за нокти – SUN mini (цена – 5,90 лв.)

Лампата е малка, побират се 4 пръстчета под нея, с 6 малки UV лампички и супер компактна, защото крачетата й се сгъват навътре. В “комплекта” има още и стандартен USB кабел, които на мен ми е по-лесно да свързвам с лаптопа. Пуска се с едно малко бутонче и работи около минута. Абсолютно достатъчно време, за да изсъхне лака ви.

Повече инфо:
– Може да изберете бяла или розова
– Максимална мощност: 6W
– Подходящ за UV гел, LED гел, поли гел
– Щракнете веднъж за бутона и ще работи – 45S, продължително натискане 60S

Комплект Основа, Топ Лак и Матов Топ лак (цена – 5,80 лв.)

Тези три лака пристигат заедно в комплект. Като може да изберете дали да закупите само един от трите, два или пък целия комплект. Аз поръчах и трите, но все още матовия не съм използвала и не мога да дам мнение за него. Лаковете са в 8 мл пластмасови бутилки, които са супер чупливи и основата вече се разтича навсякъде в несесера ми, ако не е поставен изправен, нагоре. Нищо, че 8 мл е малко количество – ще ви стигне за доста време (поне аз вече ги ползвам за 7-8 път и има още. Пристигнаха заедно с цветните лакове и то със Спиди.

Цветни гел лакове – 99 mishing (цена – около 2 лв.)

Тук съм с много смесени чувства. Един лак е страхотен, друг е отврат, трети няма общо със снимката (а пък съвсем друг – изобщо не пристига). Идват в супер мънички овални бутилки от 7 мл, но също стигат за няколко ползвания (където са 8 мл, там са и 7 мл). И всичките са на цена от 1,89 лв.

№56 Красив бежов цвят, но за съжаление не е моя. Има сивкав подтон и това прави ръцете ми още по-бледи. Различава се от снимката, малко по-тъмен е. И за съжаление не издържа толкова колкото другите. На 2-3 ден започва да се бели.

№46 От този съм по-скоро разочарована. Даже много. Прозрачен лак, с лек ярко-розов подтон. А на нокътя стои като безцветен. Добавих му брокат и го съсипах съвсем. Но и сами може да видите това на снимката.

№43 Този е 1 към 1 със снимката в сайта. И съм очарована от него. Издръжлив, красив, нежен, плътен… Страхотен. Определено ще си поръчам още от него.

№37 С този съм в момента. И ще ви кажа, че няма почти нищо общо със снимката. На снимката в сайта е тъмно пепеляво-розов, лек нюанс на червеното. Но, въпреки че не е същия цвят, и така съм очарована от него! Плътен, червен, точно коледен цвят. За разлика от снимката.

Недостатъци, които намирам са, че е малко хазартна частта с цветовете. Един е ОК, друг не. А и е несигурно дали изобщо ще пристигнат. Имам поръчка с 7 цветни лакове, която все още не я няма. Разбира се, това важи за почти всичко от сайта. Но също така, и това е моя грешка, че не си взех разтвор за премахване. За сега ги премахвам с ацетон и фолио и ми е малко досадно. Така че скоро се надявам да елиминирам това, като си взема разтвор.

Но въпреки няколкото недоразумения съм изключително доволна от поръчката си и качеството на част от продуктите. И като допълнение определено бих си взела още цветове, с които да експериментирам (стига да пристигнат). Така че може да видите и част 2, ако ви е интересно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *