Есенни филми – To Get You In The Mood

Колкото и да е невероятно… си проправихме път през мързеливите-мъгляви-луди дни на лятото и сме с двата крака в есента. Докато някои отбелязват есента с разходки в планината с горещ чай в ръка, други предпочитат да прекарат сезона точното както са прекарали лятото. Паркирани на дивана, гледайки филми. Единствената разлика сега е, че ще бъдем гушнати в дебелите юргани, вместо да се потим на отворени прозорци.

По тази причина … долу ще намерете едни от най-любимите ми есенни ленти, с които да споделите дъждовните дни.

Когато Хари срещна Сали (When Harry Met Sally)

При първата мисъл за есента се сещам за Мег Райън и Били Кристъл, които се разхождат през осеяния с листа Сентръл парк и говорят за върховната сексуална фантазия на Сали. Филмът преминава през различни сезони, но се чувства най-ярък и най-жив през есента, което го прави идеалното нещо, което да ви преведе през мрачния октомврийски следобед.

Обществото на мъртвите поети (Dead Poets Society)

Факт… донякъде е трудно да се гледа този филм  след смъртта на Уилямс, но за сезона си е направо задължителен!

Месец любов (Sweet November)

Актьорската игра и на Киано Рийвс и на Чарлийз Терон (към която имам силни чуваства още от Адвокат на Дявола…), плюс невероятните гледки на есенен Ню Йорк и красивата история. Какво повече да искаме от есенна лента?

Добавям към списъкът от есенни ленти и няколко сериала…

Момичетата Гилмор (Gilmore Girls)

Някак тази телевизонна класика има точното ниво на уют, необходимо за подготовка за предстоящото студено време. В самия сериал, повечето от кадрите са заснети именно през студените месеци, което ни позволява да видим повече от любимата на всички ни мода с наслояване.

Самотно дърво на хълма (One Tree Hill)

Може би тук само аз така да мисля, но някак сериала ме връща назад в тийн годините и ми дава много cozy vibes плюс необходимата на всички ни доза драма. Дали именно заради нея, заради хубавата музика или баскетбола… да ви кажа ми е малка традиция първите есенни дни задължително да прегледам първия сезон.

Единствения начин, по които бих завършила този списък е с поредица от филми – сами ще се досетите кои. Но нека първо ви попитам… С кои сезон свързвате Хари Потър?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *