Clear Start или как почиствам кожата си

Началото на годината, обикновено за повечето от нас поставя и начало на нов старт. Ето, защо реших първата статия в блога за 2019 година да бъде Clear Start. Или с други думи – как почиствам кожата си.

Ако до този момент не съм споменавала, почиствам лицето си предимно с гел или пяна. И любимец в измиването, от няколко години насам, ми е крем пяната на Apivita, за която съм сигурна, че не чувате за първи път. Липсата на SLS (както и SLES и Cocosulfate )и изключително нежната й формула, както към кожата, така и към очите, почиства абсолютно всяко замърсяване, а и грим от лицето ми. А, един от най-големите й плюсове е икономичността й – опаковката от 250 мл използвам близо 10 месеца, като измивам с нея лицето си както сутрин, така и вечер. 

Като втора стъпка в почистването на кожата ми, макар и през ден, е ексфолирането.Представям ви два продукта, които ме спечелиха в последно време – един достъпен (Balea) и един от по-високия клас (Galenic). 

Ексфолиращата пудрата на Galenic може да намерите както в пълноразмерен вариант, така и в комплекта им с минита (моят е коледен подарък). Доста иновативен начин за почистване на порите – малко количество от пудрата се смесва с вода, нанасяте върху лицето, почиствайки го, както обикновено. Фините частици на пудрата ме печелят със своята абразивност, без да нараняват кожата. А, факта, че продукта е в мини опаковка, използвам го вече втора седмица и не е преполовил дори средата си, говори за икономичност, което определено ме печели.

Скраба на Balea с костилки от кайсия е изключително абразивен и едновременно с това нежен. Дребните частици на ексфолианта почистват кожата в дълбочина, а кремообразната му текстура хидратира кожата, без да оставя мазното усещане от маслата.

За последно оставям тоникът. От доста време все се заричам да използвам, но от година вече съм горд ползвател на този така подценяван продукт. В момента фаворит ми е хидратиращия от SVR, заради липсата на Alcohol в състава му (силно изсушаващи свойства на ингридиента). Тоника, освен че възстановява нормалното pH на кожата (особено нарушено след пяна/гел), подготвя и кожата за следващата стъпка. За тази цел ще дам пример с флоралните води и маслата. За да се примеме „по-добре“ от кожата маслото – непосредствено преди това нанасяме флорална вода (на практика тоник). 

Обикновено почистването на лицето ми е най-любимият ми ежедневен ритуал – оставям с усещане за свежест, особено в края на деня го чувствам като СПА риатуал. 

А, какъв е вашия начин за чист старт?  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *