Tips & Tricks при епилиране

Тема, която не очаквах да подхвана, но от друга страна не съм виждала скоро да се споменава – епилация. И не – не фотоепилация. Колкото и да ми се иска, все още не съм инвестирала в тези процедури, че дори и в уреда за домашна употреба. За сметка на това вярвам безусловно в епилатора си.

Израснах, гледайки как майка ми се епилира и цял живот използвам този метод за премахване на нежеланото окосмяване. Въпреки, че последните години по-често използвам самобръсначка, всяко лято се завръщам към устройството. И се кълна в епилаторите си Philips. Единият на близо 15 години и един от по-скоро. Между другото стария не ме е предал все още, просто исках нов. Но всъщност защо епилатор?

Epilirane Epilator Phillips Епилатор Епилиране Трик

Накратко – косата расте бавно, фино и рядко. И нито аз, нито кожата ми се чувстваме зле от това.

Дали боли? Да. Не се свиква с това. Но честно казано, предпочитам да имам няколко минути болка на ниво пинсета, отколкото постоянно дразнене от бръсненето или раздразненията на кожата ми след кола маска.

А защо епилатор пред кола маска? Разликата между двете е, че при кола маската се отдръпват косъмчета от по-голяма площ, но куп кожни клетки заедно с косъмчетата и по този начин се прави лека ексфолация. И, ако най-добрата ми приятелка чете това би казала, че от тази гледна точка кола маската и боли по-малко (заради по-голямата площ се отскубват повече косъмчета). И си признавам, че е така, но в крайна сметка освен че след няколко минути с епилатор буквално претръпвате към болката, то и епилатор инвестирате веднъж за доста време. Както прочетохте по-горе наистина доста, доста време…

Но всъщност защо реших да пиша по темата… Ами, защото за толкова години ползване съм открила няколко Tips & Tricks, които, ако решите да използвате уреда, съм сигурна, че ще са ви в полза.

  • Дължината на косъмчетата.

И двата ми епилатора се справят чудесно с косъмчета на ден и половина или иначе казано с дължина около 0,5 мм. Препоръката ми тук е да не оставяте да бъдат много по-дълги, защото тогава мен лично ме боли повече. И само за сравнение с кола маската трябва да бъдат по-дълги.

  • Ексфолиране

Преди да започнем с епилирането обаче е абсолютно задължително да ексфолирате кожата. Освен, ако не искате враснали косъмчета. В тази статия тук говоря малко повече за ексфолирането.

  • Опъване

От първите трикчета, които сама научих е да опъвам леко областта, която епилирам, защото вярвате или не – така боли по-малко. С едната ръка опъвам, с другата движа уреда.

  • Смекчаване на болката

Преди много години вървеше една реклама на епилатор с охлаждаща глава. Която в тийн годините си замествах с охлаждаща торба за компреси. С времето креативността в един момент беше изместена от мързел и сега не използвам такава, но вие може да се възползвате от този трик. Работи.

  • Успокояване

Поне моята кожа след процедура се зачервява доста, но освен това се появяват малки червени точици, там където косъмът е отскубнат и си седяха по поне два дни. И така за финал преди доста време открих, че раздразнението се успокоява с термална вода. В случая тази мини опаковка на Uriage ми стига за цяло лято, плюс дните, през които просто се освежавам с нея.

Бонус трик за успокояване на кожата.

Може да нанесете възстановяващ балсам на зоните, които сте епилирали. Такива предлагат почти всеки дермо бранд. Аз съм пробвала съм тези на Uriage Bariederm Cica и La Roche-posay Cicaplast.

Вие знаехте ли за някой от тези трикове и с какъв бихте допълнили списъка?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *